Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

november 10, 2008

Två entreprenörer som kommer att förbättra världen på 24 timmar

*bild från Flickr

För bara tvåhundra år sedan predikade människor på torg för att göra sin röst hörd. I dag lever vi i en värld där det räcker med att vi publicerar en bloggpost för att få ut vårt budskap till miljontals likasinnade.

Tekniken har hjälpt oss att multiplicera vår egna insats. Detta är utgångspunkten för vår idé.

Idén är att skapa ett verktyg på 24 timmar som gör superhjältar av vanliga människor som vill förbättra världen. Ett verktyg som hjälper personer att multiplicera sitt engagemang för att göra världen till en bättre plats.


Vilka är vi?

Mattias Swenson

Jag älskar att skapa något konkret av idéer. Webben har varit platsen där detta har gått som absolut snabbast. Därför tycker jag att det är så sjukt roligt att vara med i start-up svängen.

För drygt ett år sedan var jag med och startade upp bloggkoll.com, en bloggläsare som nu delvis ägs av Wyatt Media Group. Jag har även startat Swedish Startups – som är mötesplatsen för svenska Start-ups.

Mina skillz: Idéspruta, Förstå webbens ekosystem, Forma produkter som sprids vidare samt Tjäna pengar på webben.


Ola Sevandersson

Med över 10 år i branschen har jag byggt och levererat en mängd webbaserade applikationer, oftast för att någon annans rikedom. Men på senare år har jag dragit igång några större projekt för egen del. Har tidigare jobbat som produktutvecklingschef för Lunarstorm, som numera ingår i Wyatt Media Group och där även varit med och tagit fram andra trevliga tjänster.

För knappt 3 månader sedan lanserade jag mitt senaste projekt, pixlr.com; En webbaserad bildbehandlingsapplikation. Med över 120 000 unika besökare, hundratusentals inlänkar och ett flertal artiklar i flera stora internationella tidningar redan under första veckan måste till och med jag vara lite pragmatisk och erkänna att den var lyckad (Fick PR6 på mindre än tre veckor för er som är SEO nördar). Driver ett par andra svenska tjänster som stabilt ligger på ca 100 000 unika i veckan.

Mina skillz: Koncept, vision och alltiallo kunskap.

Stay tuned!

4 kommentarer:

Ted Valentin sa...

Wow. Spännande att höra om Pixlr.com som var nytt för mig. Verkar som en helt suverän tjänst, som helt klart förtjänar sig PageRank. Och kanske typ att köpas av Google...?

Låter som att ni är ett läbbigt bra team. Men en kaxig ansats. Det här blir sjukt spännande :)

Ola Mattisson sa...

Skön ambition! Får man vara med?

Dan Nilsson sa...

Ni ger oss andra prestationsångest. Pixlr.com är grymt och bloggkoll är grymt.

Ni har alla möjligheter att blåsa osa av stolarna!

mattiasjarnhall sa...

Pixlr.com var RIKTIGT imponerande. Ska bli riktigt skoj att se vad ni lyckas med på 24 timmar