Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

november 03, 2008

Openworks presenterar sig

För två veckor sen kom ett gäng på fyra personer på att det vore smart om vi slog våra kloka huvuden ihop. Såhär två veckor senare har vi haft två möten och är en god bit påväg på vårt första projekt (hemligt än så länge). Vi bloggar lite nu och då på Openworks.se om vår progress. Business Camp kom perfekt, i januari har vi nog lyckats få upp farten tillräckligt för att kunna kläcka en riktigt bra webbplats.

Vi är: Björn Lilja, David Billskog, Emil Stenström (jag som skriver), Jonatan Larsson. Vi träffades genom att vi alla jobbar för konsultföretaget Valtech.Alla är vi vana webbhackare (förutsättning för att bygga något på 24h) som frustrerat funderat på hur vi ska få tid att realisera alla våra idéer. Hur kombinerar man webbhack med heltidsjobb som konsult? Lösningen blev först ses och pitcha idéer för varandra, sedan hett diskutera vilken idé som är bäst, för att sen ses en gång i veckan och hacka tillsammans på den. Precis så tänkte vi genomföra vårt 24h-projekt också, vi har alltså ingen idé klar ännu.

Verktygsmässigt så tror vi just nu starkt på Django, webbramverket skrivet i Python. Vi kommer experimentera med det fram till i januari, men förhoppningen (från min sida iaf), är att det fortfarande ska vara det snabbaste sättet att få upp en skräddarsydd webbplats efter årsskiftet.

Grymt kul ska det bli att både träffa alla, och faktiskt sätta sig ner och koda, vilken idé som nu känns fräschast i slutet av januari. Ses där!

Inga kommentarer: