Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

november 04, 2008

Henrik Berggren presenterar sig

English? Read more here.

Mitt 24 timmars projekt består av en idé som har funnits i mitt huvud ett bra tag nu. Jag har ingen aning om det kommer att fungera men jag är beredd att lägga ner lite tid för att testa. Tjänsten jag vill skapa heter 11talks.com och är en enkel översättningsite mellan bloggposter, artiklar och andra kortare texter till podcasts. Meningen är att användare ska kunna lägga upp texter de har talat in som podcasts och att man kan följa ämnen, enskilda talare etc. Siten ska byggas på App engine och ska bara fungera som lim mellan andra tyngre plattformar. SoundCloud för ljud, bloggar och tidningar för texter och ev. något för den sociala grafen.

Jag heter Henrik Berggren och är civ. ing. inom datateknik/industriell ekonomi. Jag är gammal programmerare och har arbetat med webben i snart 10 år, arbetar nu mer med affärssidan av teknik. För tillfället är jag baserad i Berlin där jag jobbar tillsammans med Eric, Alexander mfl. på SoundCloud.

Tidigare har jag har jobbat på flera startups men har nu har mitt egna projekt, interaktionsbyrån Physical Interaction Lab, som jag kommer fokusera på till 100% from nästa år. Min blog hittar ni på hinkeb.com.

Edit: David Kjelkerud har bestämt sig för att teama upp också, så nu är vi två!

Inga kommentarer: