Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

november 28, 2008

Linköpingsgänget presenterar sig

Vi består av fyra personer som studerar sista året industriell ekonomi i Linköping. Vi knäcker alla extra som webbmakare på varsitt håll. Förutom tentapluggande blir detta vårt första projekt ihop.

Daniel Marklund har knackat HTML i 12 år och är sedan ett år tillbaka delaktig i mediapeople.se som var med och sponsrade road-trade förra sommaren. Specialiteten stavas XHTML och CSS och han titulerar sig därför gärna som designcoder, ibland lite jobbigt perfektionistisk. Är tillräckligt bra på design för att få följa med oss andra. Har Liu-temat på sitt gmail.

Magnus Lundin började tidigt sin bana inom webutveckling 1997 men övergick snart till programmering istället. Webutvecklingen genomgick en renässans när han tillsammans med Daniel lanserade bokbyte.se på universitetet. Är förutom datorer grym på att skriva kravspecifikationer och upptäcka logiska fel. Har träd-temat på sitt gmail.

Tore Friskopp har tidigare drivit e-handelsföretaget Polyshop och bloggar om det på sidan sagor från verkligheten. Har extraknäckt som webbmakare sen gymnasietiden. Duktig på att skapa content och driva projekt. Har ninjatemat på sitt gmail.

Fredrik Johansson har ett delutvecklarfinger med i ett dussintal projekt utan kunna stoltsera med något helt eget. Han är imponerande duktig på allt och får egentligen bara följa med för att vi andra ska slippa göra de tråkiga sakerna. Har inte ens gmail.

Vi har flera olika idéer vi väljer mellan. Vi har funderat på allt från nya sätt att koppla ihop befintliga affiliatesystem och producenter av on-demand-prylar till bättre sätt att snabbare få in svordomar i mobiltelefoner. Det som ligger högst på listan just nu är att Webb-två-punkt-noll-ifiera ett populärt socialt spel som är vanligt på efterfester och tråkiga arbetsplatser. Skapa svensk och/eller engelsk variant samt kanske en facebook-app.

Det vi brister på är SEO och vi hoppas därför att vi kan störa andra med lite frågor (Ted, look out). Om andra blir klara tidigt eller bara vill koppla av från kodandet ser vi gärna att ni hjälper till och testspelar vårt projekt. Förhoppningsvis kommer ni tycka om det.

Vi kommer att förbereda oss genom att gå på många efterfester. Vi kommer dock undvika tråkiga arbetsplatser.

Annars ser vi fram emot bubbelpoolar, japanska sängar och sushi.

1 kommentar:

Unknown sa...

Underbart grabbar! I wish you all the luck.

Perra // Media People + YEOS