Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

november 29, 2008

Jag heter Dan

Jag sysslar med diverse saker i mitt bolag Retevo AB. Bland annat säljer jag presenter på RoligaPrylar.se, jag har lite reseguider om bla. New York och Moskva, en resedagbok, några frågesportssidor och en fin blogg som mest handlar om mig själv. Är även delägare i skribentuthyrningstjänsten Contentor.

Jag är inte riktigt bra på något, men hyfsad på det mesta vilket betyder att jag är mitt egna lilla one-man-band.

Just nu har jag bara en riktigt bra idé för campet men jag tror det kan bli en riktig succé. Det finns 2 miljoner färgblinda webbdesigners på Internet (egen uppskattning) idag och dessa har stora problem att designa saker som inte är svart-vita.

Min lösning är whatcoloristhis.com (ej reggad så sno den inte snälla) där man kan ladda upp en bild och få beskrivit för sig vilken färg den består av. Detta är inte bara en skön tjänst utan även samhällsnytta på Internet i sitt essé.

Såhär kan det se ut:

Eller så gör jag inte det... för jag har inte kommit på vilken idé jag ska köra på. Det är inte som jag är hemlighetsfull, men idéer presenteras ändå bäst genom handling inte ord.

Vi ses!

1 kommentar:

DenDumme sa...

Festligt, jag har skrivit kod som gör nästan precis det där för ett par år sedan.

Du har kanske nytta av http://hem.mjoelkbar.net/Histogram.phps som bryter ned en bild i olika färger och antalet pixlar som hör till en viss färg (säg till på msn så kan jag förklara hur den fungerar).