Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

november 16, 2008

Jakob Nanneson presenterar sig

Senaste tiden har det verkligen börjat bubbla av en helt ny generation proffsiga entreprenörer. Många jobbar ensamma eller i pytteföretag, men ändå görs underverk.

Detta är imponerande och en drivkraft för många. Men en tanke slår mig. Vad skulle hända om all denna drivkraft möttes tillsammans i ett kreativt klimat? 24 Hour Business Camp är en perfekt början. Men mitt mål är något mycket större.

Jag vill att vi tillsammans ska förändra världen. Det handlar om att ta ansvar för vår framtid, men också att säkerställa att vi verkligen drar nytta av alla nya möjligheter.

Arbetsområden:
§ Nya typer av jobb för en ny generation
§ En ny politik med tydliga visioner och mål.
§ Sprida ett miljövänligt levnadssätt.


Många har svårt att se vilka möjligheter som finns med den nya tekniken. Men vad skulle egentligen hända om alla hade en iPhone? Istället för en kostnad så skulle det kunna bli en stor besparing. Vi måste bara tänka storslaget.

Jag har 24 timmar på mig, det är en del av utmaningen. Därför vill jag inte komma dit med färdiga planer. Tanken är att jag utifrån de webbtjänster som byggs visar hur världen kan bli mycket bättre.

Min förhoppning är att min idé passar bra med både "Grönt är skönt"-Martin och "Fler superhjältar"-Mattias och Ola. Intresset till både bloggar och podcasts verkar dessutom vara stark i gruppen - så möjligheterna är många!

Jag, Jakob Nanneson, född 1984, har alltid haft massor med idéer. Men det var internet som gjorde idéer till verklighet. Bland erfarenheterna finns bland annat en skolcommunity, köp- och säljsajt för musikskivor, sms-betalning, bloggar och en webbtjänst där man lägger upp problem med belöning. Mina verktyg är Mac/PHP/MySQL men givetvis är jag riktigt sugen på Ruby on Rails.

Läs mer om min planer i min blogg...


1 kommentar:

Unknown sa...

Jag gillar verkligen din ambition Jakob, och jag tror att du har helt rätt i att entrepenörskap och utveckling av (mobila) webbtjänster tydligt behöver liera sig med ett konsekvent miljötänkande. Delvis är det en pedagogisk uppgift också: att övertyga både bakåtsträvare och innovatörer om den nya teknikens möjligheter för att just rädda världen. Tyvärr går detta inte med raketfart i den värld där jag jobbar för tillfället: biblioteksvärlden. Här finns fortfarande en mängd fördomar om ny teknik och ibland undrar jag vilken framtid biblioteken kommer att ha om inte attitydförändringen kommer snabbare. Men OM vi kommer se en snabb utveckling av det nya digitala biblioteket i människors - och miljöns! - tjänst, då kan det börja hända intressanta saker. En av flera förutsättningar är förstås att vi i den offentligt finansierade sektorn släpper in entrepenörskapet i verksamheten. Därför är visionära innovatörer som du ett hopp för framtiden!

Åke,som ivrigt väntar på nya spännande partnerskap mellan folkbiblioteken och webbentrepenörerna!

www.akenygren.se
www.bibl.se
www.elearning20.se