Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

november 04, 2008

Nikke Lindqvist och Christian Bolstad


Jag heter Nikke Lindqvist och brukar definitivt inte presentera mig som entreprenör. Men när jag läste om 24 hour business camp kände jag en obändig vilja att genast anmäla mig. Huvudet kokar av idéer och ofullbordade projekt. Som de flesta som har arbetet med webb och webbpublicering har mängder med gamla halvfullbordade och halvsmälta idéer som väntar på sitt genomförande.

Under hösten har jag flera gånger kommit att behöva ett verktyg som kan bygga kopplingar (inte bara i form av relevanta länkar) mellan mina olika webbprojekt. För en tid sedan träffade jag Christian Bolstad, som har funderat i liknande banor. Vi har sedan dess, på var sitt håll, grunnat på en tjänst som som vi båda har behov av och som vi tror att andra också kan behöva.

Jag anmälde mig till 24 hour business camp igår kväll, och efter att ha fått klartecken från Christian kan jag nu presentera oss båda som ett team.

Vi har båda lång erfarenhet av såväl webbutveckling som sökmotoroptimering. Christian har några fantastiska (men föga kända) sökplaceringsmeriter från pre-Google-tiden i slutet av 90-talet. Båda har vi också stort fokus på innehåll på webben - Christians fokus ligger till vardags på Fria Tidningen och jag arbetar, förutom med konsultverksamhet inom sökmotoroptimering och internetmarknadsföring, med ett stort nätverk av innehållssajter och bloggar.

Vi har alltså båda ett stort behov av att kunna bygga semantiska kopplingar mellan olika enskilda sidor i våra respektive sajtnätverk. Vi vill också kunna erbjuda andra att skapa denna typ av semantiska kluster. Dessutom har vi faktiskt också en affärsidé kring en kommersiell tillämpning kring projektet.

Vi tänker utnyttja 24 hour business camp till att knyta ihop vårt gemensamma projekt och finslipa den kommersiella tillämpningen av det. Tiden fram till 24hbc kommer att ägnas åt förberedelser av de olika delarna i projektet. När de 24 timmarna är över ska vi ha en fungerande (beta- får man väl skriva) version av tjänsten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Lycka till!