Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

november 09, 2008

Jennifer och Mona checkar in

Hej!

Här är två idérika själar som nyligen och helt spontant bestämde sig: det här är inspirerande och kul, men det behövs fler brudar - vi kör!

Jennifer


Jag, Jennifer Bark, kommer att ställa upp, framförallt i egenskap av ”modig men oerfaren innovatör”. Som student på Medieinstitutets KY-linje ”Kommunikation Nya Medier”, praktikant på Internetworld och partner i den digitala byrån JGruppen har jag byggt upp ett brinnande intresse för web 2.0 och allt vad det innebär.

Säger det rakt ut: jag gillar inte kod och är en teknisk gröngöling (*gulp!*), men litar till det faktum att det rinner idéer genom mina vener och att jag är hyfsat bra på att lösa problem. Ser 24 hour business camp som ett fantastiskt tillfälle att träffa kreativa människor och en kul utmaning där nyss nämnda egenskaper förhoppningsvis kommer till sin rätt. Tillsammans med Mona och enkla webbverktyg blir mitt bidrag en tjänst som ska göra delar av kultursektorn mer interaktiv och tillgänglig. Eftersom vi nyss hoppade på tåget, återkommer vi med fler detaljer när rälsen kommit bättre på plats.

Mona

Jag heter Mona Wallin och känner mig hedrad som får chansen att vara med i detta sammanhang. Tillsammans med Jennifer kommer jag att utgöra något av ett rookie-team med höga förväntningar på de här 24 timmarna.

Jag hör till kategorin människor som blir imponerad av folk som hanterar kod som om det vore deras modersmål, och jag älskar att använda de verktyg som kommer ut av deras jobb.

Jag pluggar kommunikation nya medier på Medieinstitutet och gör min andra LIA just nu på Tradedoubler. Varje gång jag stöter på en ny applikation på nätet testar jag den och fortstätter att fundera på hur jag skulle kunna använda den i mitt arbete som verktyg eller för kommersiella syften. Idéer finns det gott om och under 24 hbc ska någon av dem bli verklighet.

Som Jennifer skriver så ligger inte rälsen på plats än så vi ska väl inte säga för mycket om tåget, men det kommer att handla om att använda web 2.0-applikationer i syftet att göra något interaktivt med någon kulturell verksamhet.

2 kommentarer:

Ted Valentin sa...

Grymt att ni kommer! Ni kommer att bli en inspiration för många.

Jag tycker att det kanske är ÄNNU mer inspirerande att göra intressanta saker med enkla medel. Det är verkligen inte alltid den bästa programmeraren som vinner...

Unknown sa...

Ni är så himla bra så jag tror jag dör! You go girls! Visa teknikerna vars skåpet ska stå.