Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

januari 16, 2009

Tjänsten nere? Vi hjälper dig att få support ändå.


Här kommer en kort presentation av mitt bidrag i 24hbc:
Vi har alla råkat ut för det: en webbtjänst som vi verkligen behöver fungerar inte som den ska. Oavsett om det är internetbanken, webbhotellet eller bloggtjänsten som inte fungerar vill man veta vad som händer.

Det problemet löser min kommande tjänst, Nere.nu. Tanken är att du ska kunna få support av andra användare och i bästa fall direkt av de som driver tjänsten som har problem. Varje webbtjänst får en egen sida där du kan se om den fungerar just nu, hur ofta den brukar ha problem och vilka kontaktuppgifter företaget som driver tjänsten har.

På så sätt kan du hitta kontaktvägar och få hjälp även om en tjänst är nere. Du kan även fatta välinformerade beslut om du ska använda en tjänst eller inte beroende på hur många problem de brukar ha, och hur de löser dem.

Orkar du inte vänta på att den strejkande tjänsten kommer igång kan vi dessutom skicka dig ett SMS när den är uppe igen.

Tjänsten byggs av David Svensson från Växjö. Jag har tidigare har byggt tjänster som Gästbok.nu och VilkenTid.se och driver webbyrån Standout solutions.

Förslag på hur webbtjänsten borde fungera tas tacksamt emot. Jag har mina idéer, men det är säkert någon som kan spinna vidare på detta.

1 kommentar:

andreaskrohn sa...

Du har rätt, lite som gefeedback.nu men inte riktigt. Låt oss snacka om hur vi kan samarbeta!