Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

januari 21, 2009

Det här med lågkonjunkturen...

Igår var det en trevlig artikel om 24hbc hos Ny Teknik, och jag blev nyss uppringd av en annan stor nätbaserad affärstidning. En återkommande fråga är hur vi kan vara så optimistiska, trots den rådande lågkonjunkturen.

En viktig del av svaret är att det går BRA för nätet, de flesta kurvor pekar uppåt. Det är svårt att se att någon avmattning skulle komma. Svenska folket tillbringar mer tid på nätet, de Googlar mer, de köper fler netbooks som gör internet mer lätttillgängligt, varpå de surfar mer... Och så vidare. Även annonsörerna följer efter användarna till nätet. Steg för steg börjar de förstå att det är billigt och mätbart att annonsera på nätet. Lågkonjunkturen ger annonsörerna en tankeställare och får dem att bryta sina invanda annonseringsmönster. Det klassiska talesättet att "hälften av annonspengarna är bortkastade - jag vet bara inte vilken hälft" stämmer inte längre. På nätet kan man följa och utvärdera varje klick och varje spenderad krona.

Ett bra exempel på ett nystartat företag som positionerat sig smart inom nät-annonsering är Videoplaza, som hjälper bland annat TV4 att tjäna pengar på onlinevideo. De senaste nio månaderna har de gått från tre till nio anställda, och de letar efter fler medarbetare. Igår skev de på sin blogg att de speciellt håller ögonen på 24hbc, för att eventuellt kunna rekrytera någon av oss. Någon som är duktig på flash och vill ha ett jobb på en kul start-up...?

1 kommentar:

Jensplan sa...

Yes, på internet finns fortfarande möjlighet att tjäna pengar. Inte bara för de stora aktörerna utan i princip för "vem som helst".

Ryck mig, eller rösta för att jag ska hålla en liten presentation, om du vill veta mer om TradeDoubler och hur du kan tjäna pengar via dem/oss.

Jag jobbar på TradeDoubler,
men kommer till 24HBC som privatperson.

Jakob