Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

januari 15, 2009

Mikael Lindström presenterar sig

Som vanligt är man sent ute. Jag har sysslat så mycket med att planera nya roliga projekt att jag inte ens hunnit skriva en presentation. Jag och min fru ska också få vårt första barn i mitten på februari, så det har blivit mer av att springa på Babyland och träna profylax än att sitta framför datorn. ;-) Men nu är det ju bara några dagar tills vi alla ses så några rader får det bli iaf.

Det har varit väldigt intressant att läsa alla andras beskrivningar, men det har nästan bara gjort det svårare när det är dags för ens egen. Jag är iaf 29 år, bor i Tyresö med fru (och snart barn) och gillar allt som har med mobilt att göra. Jag jobbar sedan dryga året på Bozoka med att supporta Telenor Mobilstart och gör allt jag kan för att driva den mobila utvecklingen frammåt. Därför är det jättekul för mig att Mobilstart är en av sponsorerna till detta event.

EDIT: Har nu bytt jobb och jobbar idag istället med sökmarknadsföring och Google Analytics på Quisma. Så vill ni bolla lite SEO frågor på kommande camp, så är det bara att haffa mig och fråga. Så ska jag försöka svara efter bästa förmåga. SEO är ju ingen exakt vetenskap ;-)

Innan jag hamnade på Bozoka har jag hunnit med att jobba på både Eniro & Ericsson, samt kortare vik som hemkunskapslärare (kan starkt rekommenderas). Utbildningen gjorde jag vid LiU och när jag var klar hade det blivit en salig blandning av data- och psykologikurser mixat med företagsekonomi och entreprenörskap.

Mitt största projekt, som är också det som det gått bäst för, är min site med mobila tjänster på Mobilize.se. Där har jag samlat ett antal olika mobilanpassade tjänster som jag utvecklat allteftersom som t.ex. en prisjämförelse tjänst. Vissa saker för att jag själv ville ha dem, andra bara för att de var roliga att koda ;-) Kolla gärna in mina senaste projekt: Rabattkoder.nu, Bankkort.se, Allergimedicin.se och Coolaprylar.se

Det som driver mig mest är min nyfikenhet för nya saker. Det är också därför jag tycker att det roligaste med nya projekt är själva planerandet, medan kodandet kommer mer i andra hand. Nackdelen blir då bara att man lätt lägger för mycket tid på planeringen och inte blir klar när man vill. Och då är det toppen när killar som Ted drar ihop ett sådant här kul event så man får lite deadlines.

Tyvärr kommer jag bara vara med på onsdagskvällen, då hela Bozoka åker iväg på konferens på torsdagen. Men jag ska göra mitt bästa för att svara på alla frågor ni kan tänkas ha om mobila tjänster och Mobilstart på onsdagen och sedan vara snabb på mailen därefter. Ska även försöka hinna med att lansera någon egen tjänst också, men har bara inte bestämt än vilken det blir.

Slutligen skulle jag vilja ge en liten utmaning till alla er som väljer att testa på Mobilstart och det är att sätta upp er egen positioneringstjänst. Det tar bara några minuter om ni använder verktyget mobilForward och ni laddar ned denna fil och lägger den på ett webbhotell (t.ex. ert nya på Binero). Samt det går ännu snabbare om ni bara anger urlen till min skriptfil: http://mobilize.se/kartor/positionering.php

...det blev visst lite mer än några rader, men så blir det lätt när man väl kommer igång. Ser fram emot onsdag och kom ihåg att det bara är att höra av dig om du vill snacka lite mobilt någon gång.

Inga kommentarer: