Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

januari 23, 2009

AllaKonserter.se - ett typiskt 27-timmarsprojekt

Vi kom till Hasseludden med sex idéer och en grön tärning.

Tärningen visade siffran 3, vilket innebar att det blev vår konsertsajt som vi skulle förverkliga.
Tanken var att man skulle kunna få svar på såväl frågan "Hej, jag är på Söder och har druckit ett par öl. Jag är rätt sugen på att se lite jazz. Vart borde jag gå?" som "Hej, jag är en 12-årig tjej som bor i Vilhelmina. Jag gillar Charlotte Perelli. Kan ni skicka Sms till mig nästa gång hon befinner sig inom 20 mils radie?"

Konsertsajten innebar också att vi alla tre fick möjligheten att testa nya tekniker. Eller, om man vill vara mer negativ, vi var tvungna att göra saker vi inte kunde.
För att göra en 24 timmar lång historia kort: Vi blev inte klara.
Vi hade lite för dålig koll på hur komplexa datakällorna var och vi var lite för långsamma på grund av de för oss ovana teknikerna.

Klockan 11.20 kastade vi in den japanska handduken och tåstrumporna med insikten om att vi behövde mer än 40 minuter för att nita de sista buggarna. Därför får ni tills vidare hålla till godo med några skärmdumpar.

Men vi hade i alla fall ett bra dygn, där vi lärde oss de sakerna som vi borde kunnat inför idag och ger vi det 24 nya timmar så står nog www.allakonserter.se på benen.

/ Pontus, Marcus & Patrick

2 kommentarer:

Pelle Sten sa...

Det ser spännande ut. Ska bli intressant att se det live.

ptrkhmbrg sa...

Lovande. Ser gärna mer (och en färdig version).