Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

januari 22, 2009

MMSX - för dig som vill veta mer

Ohayou!

Nu har vi bestämt oss för vad vi ska pyssla med på Hasseludden. Vi tänkte utveckla en tjänst som skickar ut MMS med spännande information baserat på användarens position. För att få fram positionen krävs att man skickar in ett vanligt meddelande till en premium-SMS-tjänst.

I MMSet tänker vi samla ihop information från olika resurser på internet. Wikipedia, nyheter, karta, panoramio-bild(er) och väder från Weather Underground är exempel på tjänster som skulle kunna fungera som källor. Om vi hinner tänker vi oss bonusfeatures som t.ex. samarbete med Teds kartsajter, events från Last.fm samt aktuella filmer. Allting superlokalt och positionerat såklart.

Typiska användare är människor som ofta är på nya orter. Ett bra exempel är affärsresande. Vi ser även ett användande i rent förströelsesyfte.

Tillgängligheten på tjänsten blir hög då merparten av mobilanvändarna har MMS-kapabla telefoner, och det är många fler som vet hur man läser ett meddelande i telefonen, än som vet hur man använder mobilbrowsern. En tydlig begränsning för stunden är att positioneringstjänsten inte finns tillgänlig för Tele2-kunder, men det är enligt rykten bara någon vecka bort (Tele2: släpp sargen!)

Vi tycker att MMS har lite orättvist dåligt rykte; ett MMS kostar några kronor att skicka men motsvarande datamängd utan fast trafikavgift går utan problem på det dubbla. Självklart tänker vi försöka täcka behoven hos våra vänner med flatrate genom en mobil webbside-variant, men det återstår att se om det hinns med under 24h.

Vi ses i skyttegravarna!
Hjalmar & Jimmy

5 kommentarer:

A.H.O Evertsson sa...

Vad sägs om en dedikerad app för iPhone eller annan GPS-lur? MMS har i min erfarenhet "barnsjukdomar" fortfarande efter så många år.

Unknown sa...

Varför inte visa restauranger i närheten? Eller ännu bättre, restauranger med lediga bord för tillfället. Livebookings tillhandahåller just en sådan Web Service.

DenDumme sa...

@kagren: vår bordskompis Anders har redan testat den idéen. Tablefinder.se.

@Arne: det blir lite tight för oss att hinna med iPhone-app under 24 timmar eftersom vi har begränsade kunskaper i just detta ämne. Det kommer förhoppningsvis att gå att surfa till vår mobila webbsida.

LarsJ sa...

Hoppas det gått bra efter missödet med uppkopplingen.

Jag är inte helsåld på MMS, men inser att det är fler som bemästrar det än mobilens webbläsare. Ett alternativ är förstås att skicka ut en länk med SMS, men..

Ser fram emot resultatet!

Suzanne sa...

Ser fram mot att se vad ni kommer fram till :)