Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

januari 08, 2009

Karl-Petter Åkesson presenterar sig

Såg om 24hbc på Henrik Berggrens blog och tyckte det lät himla skoj, dock var jag ute lite sent då det redan var fullt. Men det var superkul när jag fick se mailet från Ted att det fanns platser kvar!

Lite kort om mig
Jag jobbar i huvudsak som forskare kring interaktionsdesign på SICS och är efter många år på SICS hårt trimmad på att generera idéer och implementera dessa men inte lika duktig forskare när det gäller publicera osv. Det är så mycket roligare att komma på nya idéer och se dessa växa fram:-) Var en av initiativtagarna IPerG projektet ihop med Tom Söderlund. Där utvecklade vi en massa pervasive spel. Senaste lilla projektet är den interaktiva julgranen vi ställde ut på Liseberg och fick rätt mycket mediatäckning för.

Har börjat mer och mer komma in på webtjänster och även hur vi inom forskningen kan redan i tidigt stadie fundera på entreprenörsmöjligheterna. Går en doktorand kurs i entreprenörsskap just nu och håller på som bäst att lära mig Rails så detta känns som ett perfekt tillfälle att koncentrerat implementera en liten idé. Jag har även haft min egna firma YellowOrb vid sidan om där jag gjort ett par små projekt under åren, mer dock rena konsult uppdrag.

Gillar metoder som stödjer en att testa idéer snabbt, få inspiration och skapa idéer konstruktivt. Ett bra verktyg för detta är IDEOs metod kort så kommer ta med en uppsättning och berättar gärna om dem och visar dem om någon är nyfiken.

Foto är en annan passion och kamera kommer med. Ställer gärna upp och tar lite bilder om något speciellt önskas. Mer om mitt fotograferande finns här.

Min 24hBC
Jag vill skapa en enkel tjänst som jag personligen saknat. Idén är en webtjänst som spottar ur sig ett feed med taggar som styrs av tiden just nu. Personligen vill jag ha den för att koppla mot Yahoo Pipes och sedan styra mha taggarna vilka bilder som hämtas från flickr och visas på min fotoram. Eller så syr man ihop både och, och gör det till en bildtjänst att köra mot fotoramar. Resultatet blir tex att under december kan man få jul bilder, under påsken påsk bilder, eller under en viss dag, säg lucia får lämpliga bilder. Upp till användaren egentligen och bestämma vilka taggar som skall gälla under vilka tider. Ett problem dock är att hitta en smart sätt att tjäna lite pengar på det för AdWords funkar nog inte. Så bollar gärna idéer om det på 24hbc! Men idén bör gå att genomföra på 24h så inte hela världen om det inte ger pengar eller bara lite.

2 kommentarer:

Henrik sa...

Flytta företaget till Isle of Man

läs mer på http://www.isle-of-man.se/

Tom Söderlund sa...

Kul att du kommer, Karl-Petter!