Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

december 01, 2008

Kristoffer, Oskar och Martin presenterar sig

Hola! Vi kommer pyssla ihop en tjänst som håller din wordpressblogg uppdaterad med dina andra aktiviteter på webben. Med hjälp av Updatish.com kommer du kunna få Jaiks, Tweets, YouTube-favoriter, Flickrbilder, Google Reader-shares etc snyggt och automatiskt publicerade till din blogg. Genom att bygga det som en webbtjänst snarare än en wp-plugin blir den tillgänglig för en större publik.

Update: Updatish.com är ersatt av ett annat projekt, Nextmakers.com, som blir en semantisk sökmotor. Mer om det i ett senare blogginlägg.

Vi som bygger Updatish.com Nextmakers.com under 24 Hour Business Camp är:

Kristoffer Forsgren, en glad prick som föll för webben i tidiga år. Karriären började med kodande utan möjlighet att se resultatet i en webbläsare, men sedan dess har en del hänt och numera tillhör kontroller i webbläsare den dagliga rutinen för honom. Efter att ha pluggat IT-säkerhet på Blekinge Tekniska Högskola i några år flyttade Kristoffer till Linköping, där han numera fortsätter sina studier parallellt med sitt jobb hos det trevliga gänget på Twingly. Även Kristoffer har trillat ned i bloggträsket, sedan några år har han drivit Gate 303 och även en personlig blogg är på gång för honom. Hans dagliga strapatser följs lättast på Jaiku.


Oskar Skoog är utvecklare på Twingly och har gillat att utveckla för webben sen första mötet med PHP och MySQL för lite drygt åtta år sen. Mycket har hänt sedan dess. Efter gymnasiet läste han datavetenskap vid Linköpings universitet. Intresset för webben låg lite i dvala under den tiden, men förändrades på riktigt när Oskar fick upp ögonen för Ruby on Rails och därefter fick chansen att leva ut sitt webbintresse på Twingly. Oskar har även ett personligt projekt som aldrig vill bli färdigt nog att göra publikt, men riktigt snart nu så säger han...


Martin Källström är VD på Twingly. Efter att ha läst Civ Ing Datateknik i Linköping började han jobba som webbutvecklare och har gjort så ända fram tills Twingly grundades, först på Framfab, därefter ett år i Japan och sedan på ett par olika företag i egen regi. Det som lockar med webbutveckling är att det kräver en så vidsträckt kombination av kreativitet, estetik, teknik och affärsutveckling. I sin roll på Twingly är han numera inte utvecklare men de tekniska kunskaperna sitter i och han har till exempel skapat den grafiska profilen för sökmotorn. Martin följer man på martinkallstrom.jaiku.com.

Vi ser fram emot 24 hour business camp med glädje, det ska bli en kul utmaning att färdigställa en tjänst på så kort tid. Som en bonus blir det mycket trevligt folk samlat på ett och samma ställe. Vi syns där!

1 kommentar:

Unknown sa...

Väldigt intressant tjänst tycker jag! Speciellt då vi använder Wordpress...

Har ni tänkt att ta betalt för tjänsten? Hur ser affärsmodellen ut?

Mvh David Ovsepian, Cinemavision