Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

februari 02, 2009

Trailern om 24 hour business camp!

Här är trailern från Cinemavision, om 24 Hour Business Camp:Det var David Ovsepian och Peter Belwon från Cinemavision som smög runt på Hasseludden och intervjuade deltagarna. Detta är alltså trailern till den eventuella kommande dokumentärfilmen. David och Peter har dock inte ännu bestämt vad filmen ska heta, så de skulle gärna vilja ha lite input...
  • Dom kallar oss Swedish Geeks
  • Den moderne entreprenören
  • Pappa, jag vill förändra världen
Vilket alternativ tycker ni är bäst? Kommentera gärna!

PS. Kolla även in Erics Wahlforss film från 24 hour dot com. (Från 2004!)

21 kommentarer:

Daniel Marklund sa...

"24 hour business cramp"? Hehe, nej. "Dom kallar oss Swedish Geeks" går ju bort direkt. För att anspegla lite på Fredrik Häréns föreläsning kontra de typiskt svenska negativa kommentarerna på DI skulle den kunna heta "De som fortfarande drömmer". Annars faller nog min röst på "Den moderne entreprenören".

David sa...

Detta var ju lite väl fånigt. Hollywood-smällar och "förändra världen"-citat, det får vara någon måtta på det. Osar hybris. Eller missar jag ironin?

24 hour business camp var ett grymt event, men den här trailern känns bara löjlig. Hoppas filmen blir bättre.

Anonym sa...

Haha! Fantastiskt!
Och David: Det är ju en fantastiskt skön ironi! Hur kan du missa den?

Paula Marttila sa...

Vill man ha referenser till andra tv-serier föredrar jag hellre 24 än Robinson-temat. Faller inte för något av namnförslagen. Även om det var en tävling mot klockan så handlade det minst lika mycket om en sammanförande skaparglädje. Mitt förslag: Things can be done el. Vad gör du själv på 24h? @Emanuel: Den stora ironin för mig var att jag blev inte intervjuad eftersom jag togs som en sponsor ;)

Anonym sa...

Jag måste hålla med David. Jag ser inte heller ironin.

Det som jag tycker var bra med 24hbc var att det var opretantiöst, kreativt och visade att man kan utveckla något på 24 timmar. Grunden till att det går är ju att internet bygger på sammarbete och att dela med sig. Vilket jag tycker märktes även på stämningen, konkurrensen låg inte direkt tätt i luften.

Att då porträttera det hela som något slags Robinson-läger för entreprenörer är tråkigt.

Erik Starck sa...

"...själv då?" är väl ett bra namn. :)
Typ "idag vaknade jag, käkade frukost, startade ett företag o launchade en webtjänst... själv då?"

Fredrik sa...

Fick rysningar.

Paula Marttila sa...

@Erik: +1 Precis det jag försökte formulera med ett av mina förslag :)

Unknown sa...

Hej allihoppa. Tack för de trevliga kommentarerna...

Vissa har även skrivit att de inte gillar upplägget...Vi kanske ska poängtera att dokumentären inte enbart kommer att handla om 24 HBC. Eventet ligger iof som en grund för dokumentären, men den ska främst handla om den moderne internet entreprenören. Om unga, modiga människor som trotsar lågkonjukturen och "jagar" sin dröm.

Dokumentären kommer INTE ha en Robinson stuk, men det ni har sett är en trailer, och då vi har en bakgrund inom film gillar vi att göra trailers som är lite fartfyllda. Det behöver inte vara en tråkig trailer bara för att det är en seriös dokumentär...

Paula: du har helt rätt, vi missade att intervjua dig för att vi trodde att du var en sponsor, he he...

Mvh David Ovsepian, Cinemavision

Admin sa...

LOL! Ursäkta att jag skrattar, men "Pappa, jag vill förändra världen"?!

"Pappa, jag vill förändra webben" kan den heta isåfall. Och varför "pappa" och inte "mamma" för den delen? Ska pappa hjälpa till och programmera?

Folk som vill förändra världen kedjar fast sig i valjaktsfartyg, de ligger väl inte hemma i sängen eller sitter på café och programmerar en (hur bra och användbar den än är) webbtjänst på laptopen. Eller?

Jag tycker "24 hour internet people". Som "24 hour party people". Fast med internet.

Admin sa...

Jag antar att filmskaparna vet om att "lågkonjuktur" är felstavat.

Nåväl. All respekt till Ted, 24hbc och deltagarna men titelförslagen på filmen var faktiskt inte särskilt bra.

mattiasjarnhall sa...

Jag tyckte filmsnutten var fantastiskt bra.
Visst, det kanske inte speglade eventet. Men va faaan?

Bra jobbat säger jag. Jag blev sugen på att se mer... och jag misstänker att det var meningen.

Kör hårt

David Svensson sa...

Jag var nog alldeles för upptagen med att jobba för att förstå att ni sprang runt och filmade. Jag är inte heller intervjuad. :)

+1 på Eriks förslag.

Tore sa...

+1 på "Själv då?".
Typ den stämningen jag tyckte att det var på evenemanget. Ingen bryr sig om jantenissar, för dom skapar inget själva.

Tycker annars trailern var bra. Trailers ska vara trailers :-)

Mattias Swenson sa...

Vad sägs om Entreprenör 2.0? :)

Unknown sa...

Klockrent Mattias - bästa förslaget hittils enligt mig. Säger liksom allt, men ändå så kort!

Unknown sa...

Den gillar jag, "Entreprenör 2.0" :)

Matteus Åkesson sa...

Jag var inte med - men föreslår ett citat från filmen som tagline.

"Att lägga 24 timmar på ett projekt... det är lyx"

:-)

Musse sa...

Ser ut som en Counter-Strike-rulle :) Blev ganska töntigt med allt flashande.

Unknown sa...

Entreprenör 2.0 är klockrent, helt rätt för ämnet och helt rätt i tiden! Go for it!

Anonym sa...

Entreprenör 2.0, hmm. ..
Det låter ok men det kan bli bättre. Ett förslag är ”Entreprenör 24” eller ”Entreprenör 24h”. Det känns som att man begränsar sig lite med 2.0 , medan 24 håller sig mer till ämnet.
En tipps till presentationen till trailern är att man visar Entreprenör 24, sedans så läggs HBC till 24, ”Entreprenör” flyttas till vänster och HBC blir Hour Business Camp.

Såg nu att sista inlägget skrev i februari. Hoppas att detta hjälper om det inte är för sent så att säga.
MVH
/Allan