Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

oktober 31, 2008

Vad är the 24 hour business camp?

Så här går det till:
  • Cirka 90 av Sveriges ledande webb-entreprenörer träffas på Hasseludden Yasuragi utanför Stockholm för att slå världen med häpnad genom att dra igång varsin internetrelaterad affärsidé på 24 timmar.
  • Eventet äger rum den 21-23 januari 2009. På onsdagenkvällen den 21:a sluter vi upp på Hasseludden för inledande middag, mingel och bad. På torsdag klockan 12.00 drar arbetet igång och vi har exakt 24 timmar på oss att gå från idé till färdig webbtjänst.
  • Hela eventet dokumenteras i realtid på vår live-blogg via bilder, video och intervjuer!
Varför gör vi det här?

För att inspirera. Aldrig tidigare har det varit så enkelt att realisera en affärsidé som idag. Allt man behöver är en laptop och en internetuppkoppling.

Det är inte Ericsson och Volvo som kommer att lyfta Sverige ur den rådande lågkonjunkturen. Det är ett stort antal små entreprenörer.


Varför 24 timmar?

För att det är väldigt kort tid. Då tvingas vi att fokusera, och hitta kärnan i våra idéer.

Vad kommer att skapas?

Vårt fokus är att jobba hårt - med framför allt att jobba smart. Läs ett inlägg om Teds syn på detta, här. Klicka på deltagarna i deltagarlistan för att se de vad de planerar att göra.

Hur skapar man en affärsidé på 24 timmar rent praktiskt?

Det finns idag många smarta verktyg för att komma igång snabbt på webben. Som entreprenör vet man hur man själv gör, men det finns säkert många tricks of the trade som skulle kunna uppmärksammas och spridas. Det vore självklart kul om "the 24 hour business camp" kan belysa några av dem.

Sponsorer:

24 hour business camp har fyra huvudsponsorer: Mindpark, Bonnier R&D, Binero och Mobilstart. Produktsponsorer är Hasseludden Yasuragi, Google och Get a Newsletter.

Joakim Jardenberg på Mindpark skriver så här om att vara sponsor:
Givetvis är vi ute efter kontaktytan med fler smarta människor, givetvis vill vi stödja en bra sak, och givetvis kommer vi att arbeta med egna projekt under det här dygnet. Men mest är jag nyfiken på formen. Vi är många i gammelmedia som är frustrerade över hur lång tid det tar för oss från start till mål. Tänk om vi kunde samla mindpark-sfärens frontlöpare under ett dygn ett par gånger om året och faktiskt komma därifrån med körklara saker. Jag tror det är möjligt. Och jag ser det här som ett tillfälle för oss att lära hur. (källa)
Arrangör:

24 hour Business Camp arrangeras av webbentreprenören Ted Valentin i samarbete med deltagarna och sponsorerna. Sponsorpengarna går till 100% till att subventionera deltagarkostnaden för entreprenörerna. Deltagaravgiften för entreprenörerna är 2000 kr. Då ingår bland annat två nätters övernattning på Hasseludden Yasuragi med frukost, luncher och middagar, samt tillträde till det japanska badet.

Bakgrund:

The 24 hour business camp växte fram som en idé på Ted Valentins blogg i oktober 2008. Massor av deltagare och sponsorer hörde av sig och eventet fick snabbt eget liv. Initialt var det tänkt att vi skulle vara 10 deltagare. Nu är vi 90 stycken!

5 kommentarer:

Pelle Mårtenson sa...

Verkligen spännande initiativ! Men vad är det som ska produceras? Är det en idé + webbimplementering?

Vad mer? Strategier, marknadsföringsidéer, ekonomisk plan...? Var sätter ni gränsen?

Är det en idé per medlem/team eller kan flera av idéerna under campet klustras ihop till något större också?

Ted Valentin sa...

Hej Pelle!

Det som ska produceras är en fungerande webbtjänst, redo att ta emot sina första besökare.

Fokus för eventet är på *faktiskt genomförande*. Word-dokument med luddiga affärsplaner här inte hemma här, alltså.

Det är en idé per team som gäller.

Hej!

Pelle Mårtenson sa...

Jag tycker det vore intressant att spinna vidare och få ned ställtiden på övrigt moment i företagsskapande också.

Hur snabbt från idé kan man tex skicka första fakturan eller göra föresta betalningstransaktionen, förutsatt att man inte ens äger ett företag när man startar.

Här tror jag också man kan agera mycket snabbare än vad folk i allmänhet tror.

Ralph Andersson sa...

Detta har gjorts innan i USA.
Men det gör ju inte eventet mindre spännande.

Ninni sa...

Hurra!!! Vilket suveränt initiativ! Att göra något åt situationen i Sverige istället för att älta eländet till självuppfyllelse!
Jag jobbar i en helt annan bransch men blir ändå insprirerad! Det poppar ju upp idéer titt som tätt på saker som kunde uppfinnas/förbättras. Vad gör man av dem? Vill gärna dela med mig!